AGM300F

VITO® Oljerenare

VITO® Oljerenare


Efter 5 minuters rening, 2 gånger/dag så ökar du livslängden på din olja med omkring 50%.

Så här går det till:
Maskinen placeras direkt på elementen i din fritös. Det skall vara under normal arbetstemperatur upp till 175C°. Maskinen renar oljan i 4,5 minuter varefter den stannar automatiskt. Lyft upp maskinen och placera den i dropp-lådan, sedan klart.
Spara upp till 50% av dina kostnader för frityrolja med VITO® Oljerenare.
​​​​​​​
VITO® förlänger oljans livslängd genom att filtrera bort förkolnade rester, mikropartiklar och suspenderade sediment. Sammantaget kan detta ge en fördubbling av livslängden på din frityrolja.
Du kommer att servera optimalt friterade produkter med ännu bättre smak och öka lönsamheten när livslängden på frityroljan förlängs. Du väljer en maskin som möter de högst ställda kraven för säkerhet och hantering.
​​​​​​​
För mer information om oljerenaren besök Vitos hemsida.
  • Minskad oljekonsumtion
  • Färre oljebyten
  • Mindre kladd vid oljebyte
  • Lägre kostnader för oljehantering
  • Upp till 50% besparing

För att minimera fritösens olje-konsumtionen så behöver man känna till när fritös-oljan bör bytas.​​​​​​​

Vitos oljetestare visar oljans kondition och förmåga att fritera. Spetsen på mätaren hålls i fritös-oljan. Mätaren kommer då att känna av strukturen på oljan och avge ett värde. Detta värde visas i grönt, gult eller rött ljus. Det röda ljuset indikerar att oljan bör bytas. Fördelen med detta är att man inte byter oljan i sin fritös för tidigt vilket ofta händer ute på restauranger där man ofta bedömer konditionen på oljan bara genom att titta på den.
Mätaren används under normal friterings-temperatur och mäter även temperaturen.